dinsdag 16 augustus 2022 03:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 september 2021

In een interview met ochtendkrant Extra laat het hoofd van de Economische Inspectie, Ronny Cornelis, weten dat tijdens controles afgelopen weekend dat het erop lijkt dat steeds meer mensen zich niet meer aan de maatregelen houden. "De bevolking wordt ongehoorzaam", aldus Cornelis.

De inspecteur geeft als voorbeeld steeds meer mensen te zien die dansen. Op het moment dat de functionarissen bij een locatie arriveren, wordt gestopt met dansen. "Maar als de functionarissen weer weggingen, ging het feest weer vrolijk door", zegt Cornelis.

Hetzelfde geldt voor harde muziek. Tot op heden wordt ook deze regel niet nageleefd zoals het zou moeten. Volgens Cornelis zeggen bezoekers de maatregelen niet meer te begrijpen: "De overheid wil dat we ons laten vaccineren, maar toch houden ze ons vast als gijzelaars".

Het lijkt erop dat dit gedrag niet gaat veranderen. Cornelis: "In tegendeel, we houden er zelfs rekening mee dat het ongehoorzame gedrag zich zal gaan ontwikkelen tot verzet tegen de controles", aldus Cornelis.

Het controle team begrijpt de gevoelens onder de bevolking. "Vooral omdat mensen zien hoe het er in andere landen aan toe gaat en maatregelen teruggedraaid worden. Desondanks moeten we ons houden aan de maatregelen van de regering, omdat de besmettingscijfers anders enorm zullen stijgen."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram