zaterdag 27 november 2021 14:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 september 2021

De Arubaanse regering heeft de deadline van één september 2021 van de ontwerpbegroting van 2022 niet gehaald. De begroting wordt waarschijnlijk in januari 2022 ingediend.

Het Antilliaans Dagblad heeft contact gehad met de minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP). Het dagblad vroeg de bewindsvrouw naar de documenten van de ontwerpbegroting 2022. Zij liet daarop weten dat de documenten nog niet bij het parlement zijn ingediend. De reden waarom de indiening nog niet heeft plaatsgevonden gaf ze niet.

Uit het persbericht blijkt dat de voorbereidingen nog niet zijn afgerond. Het kabinet Wever-Croes II raakte demissionair en kon daardoor geen financiële beslissingen meer nemen. “Omdat nu alle minister zijn ingezworen, kunnen de voorbereidingen verdergaan om de begroting 2022 af te maken”, aldus de minister.

Maduro voert deze week gesprekken met haar collegaministers. Als deze gesprekken afgerond zijn, moet de ministerraad de aanpassingen goedkeuren. Als het akkoord is gegeven kan de ontwerpbegroting 2022 naar het College Aruba financieel toezicht (CAft) en naar de Raad van Advies die zich wijden aan de begroting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram