donderdag 18 augustus 2022 18:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 september 2021

Bij een controle op een bouwplaats zijn acht ongedocumenteerden opgepakt. Functionarissen van BAB, politie, immigratie, SVB en SOAW gingen samen met de militiedinsdag langs bij de bouwplaats van een appartementencomplex in Vredenberg.

De controle is een vervolg op eerder gestartte controles, waarbij de autoriteiten hebben aangegeven extra aandacht te geven aan bouwplaatsen. Op dit moment wordt er gewerkt aan het opzetten van verdere controles, omdat geconstateerd is dat er vooral op bouwplaatsen veel ongedocumenteerden werken.

Zoals eerder al aangegeven hebben de controles niet alleen gevolgen voor de ongedocumenteerden. Ook werkgevers en opdrachtgevers zullen gestraft worden. Er moet onder andere onmiddelijk SVB-afdrachten gedaan worden, wat kan oplopen tot zeker 4.000 gulden per ongedocumenteerde werknemer.

Daarnaast kan de SOAW-boete oplopen tot 100.000 gulden en zullen alle gemiste belastingen vanaf de eerste werkdag in rekening gebracht worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram