dinsdag 16 augustus 2022 03:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2021

De gevangenhouding van notaris Johnny Kleinmoedig is per onmiddellijke ingang geschorst na de uitspraak van de rechter. Kleinmoedig werd op 10 september tot achttien maanden celstraf veroordeeld wegens verduistering en witwassen. Hij mag het hoger beroep van zijn zaak in vrijheid afwachten.

Advocaten Braam en Jansen dienden bij het Hof een verzoek in voor de directe vrijlating van Kleinmoedig. “We hebben de zitting met het Openbaar Ministerie (OM) en de rechter als erg prettig ervaren”, aldus Braam tegen NU.cw. Het Hof ging akkoord met het verzoek van de advocaten.

De notaris wordt ervan beschuldigd vanuit zijn ambt geldbedragen zonder legale grondslag te hebben overgemaakt naar zijn privé rekening. Zowel de rechter als het Openbaar ministerie zien geen bezwaren om het hoger beroep buiten de gevangenis af te wachten.

De bedragen die op de derdengeldenrekening zijn gestort, waren bedragen van cliënten van het notariskantoor. Volgens de notaris zelf ging het om geld dat geen bestemming meer had. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft echter aan dat het geld alsnog teruggestort had moeten worden naar de rechtmatige eigenaars.

Kleinmoedig meldde zich 14 september voor zijn gevangenisstraf bij de gevangenis Sentro Di Detenshon I Korekshon Korsou (SDKK).

Beeld: Vigilante

2 comments on “Rechter schorst gevangenhouding notaris Kleinmoedig”

    1. Waarschijnlijk op grond van het ontbreken van vluchtgevaar bij de verdachte! Het paspoort van de verdachte is immers in beslag genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram