dinsdag 16 augustus 2022 03:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2021

President van de Hoge Raad, Dineke de Groot brengt deze week een werkbezoek aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De Hoge Raad is cassatierechter in zaken afkomstig uit Nederland en Caribisch Nederland.

Vanwege de situatie omtrent het coronavirus kon De Groot niet eerder een werkbezoek aan de drie eilanden afleggen. “Het is nu mogelijk om tijdens het bezoek de verbinding met recht en rechtspraak in Caribisch Nederland verder gestalte te geven”, aldus de Hoge Raad.

Het werkbezoek staat in het teken van kennismakingen met de gouverneur en premier van ieder eiland. Daarnaast zal De Groot op de Universiteit van Aruba en The University of Curaçao een gastcollege geven over de Hoge Raad in 2021.

De Groot is de eerste vrouwelijke president van het hoogste rechtscollege sinds de instelling in 1883. Ze is vanaf 2012 werkzaam bij de Hoge Raad in het civiele recht en het belastingrecht. Ze betrad op 1 november 2020 de functie als president.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram