dinsdag 16 augustus 2022 02:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2021

De voorzitter van de Curaçaose huisartsenvereniging (CHV) Jerry Semper heeft een persbericht gestuurd om mensen te waarschuwen voor de extreme hitte. Hij legt in het persbericht uit veel bezorgde signalen van mensen te ontvangen over de extreme hitte. Huisartsen geven aan dat zij nog geen stijging zien van patiënten die ziek zijn geworden door de hitte.

Semper wil mensen informeren over de mogelijke gevolgen van de hitte, dat de symptomen herkend worden en hoe mensen vervolgens moeten handelen.

"De extreme warmte heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid bij mensen op leeftijd, chronische zieken of mensen met overgewicht. Kinderen vallen ook onder een hoog risico. Zij zijn afhankelijk van volwassenen. De ouders moeten voor hun kinderen voorzorgsmaatregelen nemen", aldus Semper.

Er zijn volgens CHV verschillende symptomen waaraan mensen oververhitting kunnen herkennen, namelijk vermoeidheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, draaierigheid, temperatuursverhoging, opgezwollen enkels en huidirritatie. In het uiterste geval krijgt een patiënt de symptomen als een snel hartritme, kramp, bleke huid, transpireren of flauwvallen.

"Een patiënt kan in buitensporige gevallen overlijden aan extreme hitte", schrijft de huisarts. Als zo'n symptoom wordt waargenomen moet er zo snel mogelijk een frisse plaats of kamer met airco worden opgezocht of een koude douche worden genomen. De arts adviseert vervolgens water in kleine hoeveelheden te drinken. "Als dit de situatie niet verbetert, bel dan de huisarts", aldus Semper. Hij wijst mensen erop om kort in de zon te zijn en veel water te drinken, ook al heeft iemand geen dorst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram