dinsdag 16 augustus 2022 04:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2021

De overheid heeft maandag vergadert met verschillende stakeholders uit de entertainmentsector. De uitgaanswereld reageert teleurgesteld op de uitkomst van de vergadering.

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) zou aanwezig zijn bij de vergadering maar schitterde in afwezigheid. Hij liet zich vertegenwoordigen door Lesley Fer van de rampenbestrijdingsorganisatie, Ronny Cornelis van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en juridische medewerkers van de overheid.

Feco Gomes, voorzitter van Asosiashon Di Musiko Di Korsou (AMAK), betreurt de gang van zaken. “Deze vergadering was een mogelijkheid geweest om uit de crisis te komen.” AMAK heeft opnieuw een brief gestuurd naar de regering met een aantal overwegingen en voorstellen. De sector wil zo snel mogelijk met de minister-president praten.

Fer begrijpt de teleurstelling van de branche. “We hebben een vergadering met de sector belegd om naar ze te luisteren en om hen te informeren en uit te leggen waarom de maatregelen nog niet versoepeld kunnen worden”, zegt Fer tegenover de Extra. “Er is momenteel geen andere optie. We kunnen pas versoepelen als de besmettingen omlaag gaan en de druk op de zorg afneemt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram