dinsdag 16 augustus 2022 03:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2021

De Curaçao Tourist Board (CTB) start met een toerismeproject op basisscholen. Het programma werd maandag gelanceerd op Wereldtoerismedag in het bijzijn van minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling (MEO), de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Sithree van Heydoorn en CTB-directeur Hugo Clarinda.

De leerlingen maken kennis met toerisme door middel van interactieve video’s in combinatie met een werkboek dat hen leert over de verschillende toeristische gebieden. Het project zal van start gaan in groep vijf, met een vervolg in groep zes en zeven.

Het introduceren van toerisme als vak op basisscholen zal volgens het CTB bijdragen aan een breder toerismebewustzijn onder jongeren. Daarnaast hoopt het toerismebureau dat jongeren gestimuleerd worden om in het secundair onderwijs voor een loopbaan in het toerisme te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram