dinsdag 16 augustus 2022 03:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 september 2021

Bij Landhuis Dokstertuin vond zondagochtend de officiële opening van Siman di Kultura plaats. De focus wordt dit jaar tijdens de cultuurweek gelegd op het overdragen van welzijn in de culturele context.

Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Sithree van Heydoorn was aanwezig bij de 'overdracht van wijsheid en verbondenheid'. Rina Penso, één van de oudere actrices van Curaçao, droeg symbolisch een koord over aan de jonge actrice, Tiara Richards. Zij is bekend van haar rol in de film 'Bulado'.

Het koord staat voor verbondenheid, zowel verbondenheid tussen personen als verbondenheid van welzijn, gezondheid en cultuur.

Tijdens deze cultuurweek zal er nadruk gelegd worden op de combinatie van cultuur en gezondheid, wat vanzelf dan weer leidt tot welzijn. Welzijn in het algemeen is namelijk een belangrijk onderwerp, en al langere tijd een relevant onderwerp.

De focus wordt gelegd op zes dimensies, zoals lichamelijke gezondheid, sociale gezondheid, intellectuele gezondheid, spirituele gezondheid, emotionele gezondheid en professionele gezondheid.

Beeld:Extra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram