donderdag 18 augustus 2022 19:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 september 2021

De belangenorganisatie van buschauffeurs Sindikato Transporte Uni (STU) wil een spoedvergadering met minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MFK). De STU hoopt bij de vergadering oplossingen te vinden voor verschillende zaken zoals vergunningenbeleid.

Bij de ledenvergadering van zondag kwamen er verschillende problemen naar boven waar de buschauffeurs tegen aanlopen. De voorzitter van de STU, Andres Everitz, geeft aan dat veel chauffeurs hun vergunningen kwijtraken. Everitz meldt dat vooral de oudere chauffeurs hun vergunning kwijtraken.

Zij willen de vergunningen behouden en verhuren, zodat zij in hun oude dag voorzien kunnen worden. Ook jongeren die invalide zijn geworden mogen vaak hun vergunningen niet houden en verhuren. De chauffeurs komen zo zonder inkomen te zitten.

De chauffeurs vinden ook dat het aanvragen van een vergunning erg veel tijd in beslag neemt. De leden willen de pijnpunten bespreken met Cooper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram