maandag 11 oktober 2021 11:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 september 2021

De electorale raad heeft melding gemaakt bij het Openbaar Ministerie (OM) van alle politici die geen financieel overzicht van hun donateurs tijdens de verkiezingen hebben ingediend. Voorzitter Raymond 'Pacheco' Römer bevestigde eerder al dat de raad vervolgstappen zou nemen vanwege de onduidelijkheid omtrent de donaties.

Verkiezingskandidaten zijn wettelijk verplicht via een formulier op te geven of zij giften boven de 5.000 gulden hebben ontvangen. Ook als er geen donaties zijn ontvangen moet hier een verklaring voor worden afgegeven.

Van de 353 verkiezingskandidaten hebben 265 personen hun financiële overzicht ingeleverd. Twee kandidaten zijn overleden. 86 personen moeten hun gegevens nog altijd indienen.

De Electorale Raad heeft contactpersonen van de politieke partijen om verantwoording gevraagd. Alle 86 kandidaten hebben in augustus een brief ontvangen waarin werd gewaarschuwd dat zij strafbaar zijn zolang de gegevens niet bekend zijn.

Op het niet indienen van de gegevens staat een boete die de Electorale Raad niet kan opleggen, maar het OM wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram