donderdag 18 augustus 2022 20:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 september 2021

Cameravrouw Hester Jonkhout heeft op het Caribbean Tales Filmfestival in Canada een award gewonnen. Met de film La Dama Blanca won ze in de categorie ‘Best cinematography’.

Het filmfestival in Toronto werd door Covid-19 dit jaar virtueel gehouden. Dit is van 8 tot 24 september.

Jonkhout zegt tegen NU.cw ontzettend blij en verrast te zijn met de prijs. "Het voelt als een erkenning en het is een stimulans om door te gaan. Daarnaast was de de vasthoudendheid van Guus (de Sain, regisseur, red.) van groot belang, anders hadden we geen film. En natuurlijk de collectieve inspanning, want zonder goede acteurs, art department en cameracrew is er geen mooi beeld", aldus Jonkhout.

"Wat de visuele stijl betreft heb ik gekozen voor eenvoud met een sterk cinematografisch karakter, echt voor het grote doek", zegt de cameravrouw. Het was de eerste fictiefilm voor de op Curaçao woonachtige Jonkhout. Daarvoor heeft ze alleen maar documentaires gemaakt.

De film La Dama Blanca gaat over het koesteren van het verleden. Het is een Papiamentstalige verfilming van een toneelstuk. De onbeantwoorde liefde staat centraal. De regisseur en producer is de tevens op Curaçao woonachtige Guus de Sain.

Laura Quast deed de screenplay en de hoofdrollen worden vertolkt door Rina Penso en Giovanni Abath.

Beeld: Dick Drayer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram