maandag 11 oktober 2021 20:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 september 2021

De Nederlandse ambtenaren van het ministerie hebben demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verkeerd geadviseerd over de plannen van aanpak van Curaçao om in aanmerking te komen voor een nieuwe tranche liquiditeitssteun. Zo stelt minister van Financiën Javier Silvania tegenover de Amigoe. Curaçao heeft de deadline niet gehaald terwijl dat volgens Silvania niet klopt.

Vandaag werd bekend dat zowel Curaçao als Aruba nog geen liquiditeitssteun ontvangt voor de periode 1 oktober tot en 31 december. Curaçao moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om aanmerking te komen voor liquiditeitssteun. Zo eist Nederland onder andere een reorganisatie bij de Belastingdienst.

“Ik zou bijna willen zeggen dat het om een miscommunicatie gaat, maar ik weet niet of dat het juiste woord is. De gevraagde deadline van de plannen van aanpak hebben wij gehaald”, aldus de minister. “Dat het nu zo lijkt alsof Curaçao het niet heeft gehaald, komt misschien door het tijdsverschil. De ambtenaren van Binnenlandse Zaken hebben voor 15 september al concepten van ons ontvangen en daar ook feedback op gegeven”.

Volgens Silvania moet er gewerkt worden aan een betere communicatie tussen Nederland en Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram