dinsdag 12 september 2023 00:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 september 2021

De beslissing over de Nederlandse liquiditeitssteun voor Curaçao is tot nader order aangehouden. Tijdens de Rijksministerraad werd de liquiditeitssteun voor Sint Maarten wél toegekend. Over Aruba wordt bij de volgende Rijksministerraad een beslissing genomen.

De beslissing over de zevende tranche liquiditeitssteun voor Curaçao werd tot nader order uitgesteld, aangezien de stukken laat zijn ingediend door de Curaçaose regering. Volgens een woordvoerder van staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) kon er daardoor nog niet getoetst worden door Nederland.

Mocht Curaçao voldoen aan de voorwaarden, dan is de verwachting dat Nederland alsnog akkoord zal gaan met toekenning van de liquiditeitssteun. Wanneer Nederland de Curaçaose stukken zal inzien, is vooralsnog onbekend.

Het College financieel toezicht (Cft) heeft overigens een negatief advies gegeven voor liquiditeitssteun aan Curaçao.

De zevende tranche aan Sint Maarten is wel toegekend aangezien het land haar stukken op tijd heeft ingediend. Het voldoet aan alle door Nederland gestelde voorwaarden. Aruba zal tot de volgende Rijksministerraad moeten wachten.

Minister van Financiën Javier Silvania heeft niet gereageerd op ons verzoek tot het geven van een reactie.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram