zondag 3 juli 2022 23:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 september 2021

Het Curaçao Medical Center (CMC) kampt met een huurachterstand van 63 miljoen gulden. Zo schrijft Antilliaans Dagblad. De achterstand kan op termijn serieuze consequenties hebben voor het beheer van het gebouw en de vervanging van medische apparatuur.

Het ziekenhuis moet maandelijks 3,8 miljoen gulden aan CMC Vastgoed betalen. Dat is negentien procent van de maandelijkse uitgaven het ziekenhuis. Tegelijkertijd moet CMC Vastgoed een lening aflossen van de Curaçaose overheid die daarvoor weer geld van Nederland heeft geleend.

Volgens de directie van het CMC is het zorgbudget significant te laag. Daarover zijn verschillende rechtzaken gevoerd en brieven geschreven naar onder andere de Tweede Kamer. Het ziekenhuis is inmiddels begonnen met het ‘besparingstraject 2021-2022’. Het CMC hoopt een totale besparing van zeventien miljoen gulden op jaarbasis te kunnen realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram