dinsdag 16 augustus 2022 03:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 september 2021

Op Facebook gaat een petitie rond om een donatie te doen voor de slachtoffers van de politiecontrole op Marnix College. Organisatie 'Het Vergeten Kind Caribische Organisatie' heeft deze inzamelingsactie opgezet en heeft hierbij de video van Extra gebruikt waarin één van de slachtoffers geinterviewd werd. Extra meldt dat het gebruik van de video zonder hun medeweten of toestemming is gebeurd.

Er zijn twee namen die naar voren komen op de pagina 'Het Vergeten Kind': Johannah Oudenalder en Naftalie Francisca. Oudenalder organiseert de verdachte inzamelingsactie uit naam van Francisca. De inzamelingsactie gebruikt het systeem van GoFundMe en meldt dat hun doel is 25 duizend euro in te zamelen. Opmerkelijk is dat de pagina 'Het Vergeten Kind Caribische Organisatie' pas sinds 20 september 2021 bestaat.

In de beschrijving van het doel van de inzamelingsactie staan volgens Extra meerdere onwaarheden. De beschrijving zegt dat er "contact is opgenomen met de schooldirectie van Marnix Cas Cora of het mogelijk was met de ouders en de leerlingen hun toestemming om een gesprek te krijgen met de leerlingen die door deze belachelijk drugscontrole moesten ervaren. Wij hebben de kans gekregen om met twee leerlingen te kunnen praten over de preventieve drugscontrole dat plaats had genomen."

De school heeft echter aangegeven dat zij niet op de hoogte zijn van deze actie en dat er nooit contact met hen is opgenomen. Maghalie van der Bunt-George, directeur van het VPCO, heeft naar aanleiding van de verdachte inzamelingsactie en geuitte onwaarheden aangifte gedaan bij de politie.

Wat nog belangrijk is om te melden, is dat de echte organisatie 'Het Vergeten Kind' los staat van deze actie. Op de officiele pagina van de echte stichting, en binnen de organisatie, zijn de twee bovengenoemde namen volledig onbekend, net als de inzamelingsactie voor de slachtoffers van het Marnix College.
Extra heeft 'Het Vergeten Kind' tevens een email gestuurd, maar tot op heden hebben zij nog geen reactie ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram