dinsdag 12 oktober 2021 00:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 september 2021

Er zal geen Curaçao Tourism Authority (CTA) komen onder de huidige regering. Dat maakte minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) bekend tegenover de Amigoe.

De CTA zou een belangrijke rol moeten gaan spelen in het herstructureren, verduurzamen en versterken van de toeristische sector. “De begroting is al opgemaakt door de voormalige regering voordat de vervanger van de Curaçao Tourist Board (CTB) werd genoemd”, aldus Larmonie-Cecilia. “De nieuwe regering ziet niet in waarom we de CTB moeten omzetten naar de CTA. Volgens de cijfers kan de CTB alles doen aangaande nieuwe uitdagingen”.

Het CTA-model onderscheidt zich doordat het bestuur voor de ene helft benoemd zou worden door de regering en de andere helft door Chata, de belangenvereniging van de hospitalitysector. Chata heeft de Amigoe laten weten nog niet officieel op de hoogte te zijn van het nieuws en wil graag in gesprek met minister Ruisandro Cijntje, de opvolger van Larmonie-Cecilia binnen het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram