zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De afdeling Jeugdzorg van Directie Volksgezondheid heeft de start van schoolvaccinaties op Aruba aangekondigd. Ouders ontvangen binnenkort een brief met informatie. Zo schrijft Antilliaans Dagblad.

Kinderen kunnen tijdens de campagne worden gevaccineerd tegen difterie, tetanus, polio en mazelen. Directie Volksgezondheid benadrukt dat het alleen om de gebruikelijke vaccinaties gaat, er wordt niet geprikt tegen Covid-19.

Meisjes in de zesde klas kunnen, met toestemming van de ouders, ook worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker.

Alle kinderen die gevaccineerd worden, komen terecht in een registratiesysteem. Aan het begin van elk schooljaar wordt het systeem nagelopen om te zien welke kinderen er ontbreken. De ouders ontvangen vervolgens een brief waarin hun toestemming wordt gevraagd.