zondag 3 juli 2022 23:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 september 2021

Een uit Nederland afkomstige genie-eenheid van de Koninklijke Landmacht oefent de komende periode op zowel Aruba, Curaçao als Sint Maarten. De oefening, Caribbean Engineer genaamd, begint op 27 september en duurt vier weken.

De militairen voeren de komende periode een programma uit dat enerzijds bestaat uit verscheidene trainingen (onder andere op Wacawa en Nationaal Park Arikok) en anderzijds gaan zij aan de slag met meerdere constructie-taken voor diverse partijen, waaronder Defensie zelf.

“Voor de overkomende eenheid uit Nederland heeft oefenen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten veel meerwaarde. De klimatologische omstandigheden in het Caribisch gebied zijn vergelijkbaar met de omstandigheden in veel missiegebieden” zegt een woordvoerder van Defensie Caribisch gebied. Deze oefening geeft volgens Defensie de landmachters de kans om in soortgelijke omstandigheden te kunnen trainen. De eenheid bestaat uit meer dan 150 militairen die verdeeld over de drie eilanden worden ondergebracht.    

Alle inreizende militairen zijn van te voren negatief getest op COVID-19 en zijn volledig gevaccineerd. De eenheid volgt de richtlijnen die gelden op Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram