donderdag 18 augustus 2022 18:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 september 2021

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor de Pride te betuigen.

De Curaçao Pride week vindt dit jaar plaats van 30 september tot en met 3 oktober. Vanaf maandag 27 september kunnen vlaggen gehesen worden. Door de coronamaatregelen staan ​​de evenementen dit jaar op een laag pitje en daarom vraagt ​​de organisatie op deze manier steun voor gelijke rechten voor de LGBTQI-gemeenschap.

Curacao Pride: “Het is belangrijk dat we allemaal opkomen voor gelijke rechten voor alle mensen in onze samenleving. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die tot deze doelgroep behoort, en het is niet meer van deze tijd om mensen uit te sluiten op basis van seksuele voorkeur. Door de vlag te hijsen of een statement te maken op sociale media, toon je je steun voor gelijke rechten en behandeling. Door de jaarlijkse Curaçao Pride te organiseren en in samenwerking met andere stichtingen op het eiland bewustwording te creëren, hopen we een verandering in acceptatie en gelijkwaardigheid te bewerkstelligen.”

Tijdens de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Prideweek worden de coronaregels, zoals aangegeven door de overheid, gehanteerd. Er is een bezoekersmaximum en men wordt verzocht zich vooraf via WhatsApp aan te melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram