maandag 11 oktober 2021 15:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
21 september 2021

In het kader van Prinsjesdag 2021 zendt de Vertegenwoordiging van Nederland in Curaçao (VNW) op dinsdag 21 september op TeleCuraçao en op hun Facebookpagina een mini-documentaire uit. In de film neemt de Vertegenwoordiger van Nederland Erwin Arkenbout de kijker mee naar een aantal projecten uit de samenleving en een school op Curaçao, die allemaal hetzelfde kenmerk hebben: zij inspireren en geven hoop.

Elk jaar viert de Vertegenwoordiging van Nederland in Curaçao op de derde dinsdag van september Prinsjesdag. In Nederland biedt de regering op die dag de begroting voor het nieuwe jaar aan de volksvertegenwoordiging.

Traditioneel wordt dit op de Vertegenwoordiging met een receptie gevierd, maar net als vorig jaar is de viering beperkt door de coronamaatregelen. In plaats daarvan wordt deze productie met de gemeenschap van Curaçao gedeeld. Ook zal Arkenbout een rede uitspreken.

De Vertegenwoordiger bezoekt samen met een collega de buren van de Vertegenwoordiging van Nederland, Frater Aurelio S.B.O. Hij geeft een gastles aan studenten van de opleidingen juridisch en administratief werk over Prinsjesdag, wat het Koninkrijk is en over samenwerking tussen Curaçao en Nederland.

Ook vertelt hij over de projecten op het eiland die hem en zijn collega’s hebben geïnspireerd tijdens een busrit over het eiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram