dinsdag 16 augustus 2022 02:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 september 2021

Er zijn flink wat video's rondgegaan op sociale media van feesten waar gedanst werd de afgelopen dagen. In meerdere gevallen ging het om een bruiloft, waarbij er geen mondkapjes gedragen werden en ook geen afstand gehouden werd. Ronny Cornelis, hoofd van de afdeling inspectie binnen MEO, spreekt er schande van.

Tegenover ochtendkrant Extra verklaart hij veel vragen te krijgen over deze feesten. Verschillende ondernemers vinden dat als een soort activiteit toegestaan is, de andere dat ook zou moeten zijn. Volgens Cornelis is bij persconferenties van de regering duidelijk aangegeven dat dansen niet mag, aangezien de kans op besmetting hierdoor veel groter wordt.

Dit wordt ook pijnlijk duidelijk nu één van de feesten aangemerkt wordt als 'super spreadevent'. "Degenen die dit feest georganiseerd hebben, zijn verantwoordelijk en zullen de consequenties hiervan moeten dragen". Volgens Cornelis kan er nu echter niets meer tegen gedaan worden, het is 'mosterd na de maaltijd' omdat de feestjes al geweest zijn.

Het is nu afwachten wat de gevolgen voor de gemeenschap zullen zijn. Volgens Cornelis is inmiddels wel duidelijk dat de bevolking lijdt onder organisatoren die zich niet aan de regels houden. "Want dankzij hen is de kans groot dat de maatregelen verlengd worden en dat mensen die zich goed aan de regels gehouden hebben alsnog 'gestraft' worden", aldus het hoofd van de inspectie.

Cornelis besluit met de opmerking dat het 'onacceptabel is dat sommige organisatoren bereid zijn het risico te nemen een complete catastrofe te kunnen veroorzaken'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram