donderdag 18 augustus 2022 19:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 september 2021

De VVD’er Henk Kamp wordt minister van Defensie en legt zijn lidmaatschap van de Colleges financieel toezicht (Cft) voor de CAS- en BES-eilanden neer.

Kamp zal minister Ank Bijleveld (CDA) opvolgen. Zij is naar aanleiding van de evacuatieoperatie uit Afghanistan afgetreden. Kamp was minister van Sociale Zaken in kabinet-Rutt I. In Rutte II werd hij minister van Economische Zaken.

In de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba is bepaald dat het zijn van Cft-lid tegenstrijdig is met het ministerschap. Sinds één juli 2018 is Kamp lid van het Cft. Dit jaar is hij begonnen aan een nieuw termijn van drie jaar. Toen Kamp besloot om deel te nemen aan het Cft destijds, verzette een meerderheid van de Staten van Aruba zich tegen hem. Zij vonden Kamp te politiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram