vrijdag 15 oktober 2021 14:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 september 2021

De leerlingen van Colegio Arubano hebben afgelopen vrijdag geprotesteerd tegen de nieuwe kledingvoorschriften. De rector van de school heeft op het protest gereageerd. Hij vindt het goed dat de leerlingen hun stem hebben laten horen.

Tim Croes, de rector, geeft aan dat de school bezig is met twee platformen om de communicatie te verbeteren. Zelf was hij afgelopen vrijdag niet op Aruba. Croes heeft wel meegekregen dat het protest vreedzaam is verlopen en dat de kinderen daarna naar hun les zijn gegaan.

De Colegio Arubano is bezig met het opzetten van een leerlingenraad. De communicatie met de leerlingen wil de school verbeteren. Ook is de middelbare school bezig met een Adviescommissie Colegio Arubano. Hier zitten personeelsleden, ouders en leerlingen. Met deze platformen hoopt de school de communicatie te verbeteren en de lijntjes korter te houden.

Ruim 1.000 van de 1.400 leerlingen zijn afgelopen vrijdag in protest gekomen tegen de nieuwe kledingvoorschriften. De leerlingen kwamen in een wit of rood uniform en hadden borden bij zich. Het was een stil protest. Hierbij hadden ze een handtekeningenactie gehouden en een brief en aan de schooldirectie gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram