donderdag 18 augustus 2022 19:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2021

Bij een aanhouding heeft een jonge chauffeur (20) volgens het proces verbaal vijf overtredingen begaan. Zo had hij, op het moment dat de politie hem staande hield, geen verzekeringsbewijs, geen keuringsbewijs, geen bewijs van wegenbelasting en geen rijbewijs bij zich, daarnaast had hij ook zijn gordel niet om.

Omdat de jongeman het niet eens was met de boetes, besloot hij naar de rechter te stappen. Volgens de chauffeur had hij die dag net de auto gekocht en was hij ermee onderweg naar zijn garage. Hij heeft dat, naar eigen zeggen, ook aan de agenten proberen uit te leggen.

De officier van Justitie vindt het verhaal plausibel, desondanks zegt hij dat 'op het moment dat je de weg betreedt met een voertuig, alle papieren in orde moeten zijn'.

De officier besloot de jonge bestuurder tegemoet te komen en maakte het grootste deel van de boete voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De rechter ging hier volledig mee akkoord en gaf de jongen tevens de optie de rest van de boete in termijnen te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram