donderdag 18 augustus 2022 18:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2021

Formateur Gilmar "Pik" Pisas (MFK) zal deze week naar de gouverneur gaan om de resultaten van de screening van Ruisandro Cijntje te bespreken. Dan kan er een datum vastgelegd worden waarop hij de eed aflegt. Zodra dit geregeld is, zal hij officieel lid zijn van het kabinet Pisas.

Cijntje is kanditaat van Partido Nashonal (PNP) en zal belast zijn met het ministerie van Economische Ontwikkeling. Op het moment dat Cijntje ingezworen is, zal de regering bestaan uit acht ministers. Dan ontbreekt er nog maar één minister.

Op dit moment bekleedt Pisas zelf twee ministerposten; die van Algemene Zaken en van Justitie. De reden hiervan is dat hij de rechtszaak van Eduard Braam wil afwachten alvorens een beslissing te nemen over het voordragen van een nieuwe kandidaat vanuit MFK.

De zaak van Braam zal vandaag door de rechter behandeld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram