donderdag 18 augustus 2022 19:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 september 2021

"Twee mooie maanden maken nog geen zomer", aldus CASHA, de belangenvereniging van ondernemers in de toeristische sector. De bezettingscijfers van augustus 2021 komen ongeveer in de buurt van de cijfers van augustus 2019, maar de sector is er nog lang niet.

De gemiddelde bezetting bij de accommodaties van CASHA bedraagt in augustus 2021 64,4 procent, dat is een verhoging van 6,6 procent ten opzichte van juli 2021. Het is echter nog steeds 21 procent lager dan dezelfde maand in 2019.

Volgens CTB waren er 30.852 verblijfstoeristen in augustus, waarvan 22.770 Europeanen. Een groot deel van hen had in 2019 al geboekt en betaald: de zogeheten 'omboekers'. Bij sommige accommodaties zorgde dit de afgelopen maand voor vijftig procent van de bezetting. Met andere woorden: de accommodatie is vol, maar het levert feitelijk niets op. Hetzelfde staat te gebeuren in september en waarschijnlijk ook de rest van het jaar. De vooruitzichten voor september en oktober zijn wisselend.

Volgens het ministerie van Economische Ontwikkeling zal het volledige herstel van de toeristische sector zo'n vier jaar in beslag gaan nemen. Met herstel wordt in dit geval bedoeld 'terug op het peil van pre-corona'.

Rekening houdend met de situatie, vragen meerdere ondernemers zich af waarom de regering nieuwe bedrijven met open armen verwelkomt en bestaande bedrijven links laat liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram