donderdag 18 augustus 2022 19:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 september 2021

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voor het in consultatie brengen van een wetsvoorstel om drugspanden te sluiten op de BES-eilanden. Er is een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Dat constateren de gezaghebbers van de eilanden. Momenteel ontbreekt vaak de wettelijke grondslag om deze panden te sluiten. De gezaghebbers op de BES-eilanden mogen op dit moment woningen en lokalen alleen sluiten als de openbare orde daaromheen wordt verstoord.

Dit biedt echter onvoldoende mogelijkheden om drugspanden te sluiten indien de openbare orde niet wordt verstoord. Het nieuwe wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat woningen, lokalen en erven gesloten mogen worden als daarin of daarop drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt.

Ook kan de sluitingsbevoegdheid worden ingezet als er strafbare voorbereidingen voor drugsdelicten plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram