woensdag 13 oktober 2021 13:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 september 2021

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag in een persbericht.

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) maakte donderdag bekend dat Banco di Caribe wordt verkocht door Ennia Caribe Holding NV (ECH), het moederbedrijf van de Enniagroep. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en inversteringactiviteiten van Van der Lubbe Assurantiën NV, Bancarib Real Insurance Curaçao NV en BdC Investments BV vallen onder de verkoop.

De CBA laat weten dat het volgens artikel zeventien van de Landsverordening toezicht kredietwezen het een natuurlijke persoon of rechtspersoon verboden is zonder voorafgaande toestemming van de CBA een gekwalificeerde deelneming in een kredietinstelling te verwerven. Dit betekent dat de verkrijging van een direct of middellijk belang in Banco di Caribe Aruba N.V. onderworpen is aan de voorafgaande toestemming van de CBA, aldus de bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram