donderdag 18 augustus 2022 18:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 september 2021

Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) gaat gebruik maken van sleepboten van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) om het scheepverkeer te kanaliseren. Hiervoor heeft het OLB een Memorandum of Understanding (MOU) gesloten met KTK.

De afspraak is om te kijken hoe er structureel een sleepboot van KTK in de haven van Bonaire kan liggen. Ter ondersteuning hiervan heeft KTK de dochteronderneming Kompania di Tou Boneiru (KTB) op Bonaire opgericht. Een sleepboot in de haven is een uitdaging. Door de Covid-19 beperkingen is dit nog lastiger.

Ook het stoppen van de activiteiten van Bopec heeft ervoor gezorgd dat er minder scheepverkeer is op het eiland. Toch vindt de havendienst van het OLB het nodig om juist nu een sleepboot afgemeerd te hebben in de haven.

Het eiland groeit en in een periode met minder scheepvaart is het een goed moment om alvast hiermee te starten. Vooruitlopend op een drukke scheepvaartperiode in de toekomst. KTB en OLB zullen gezamenlijk aan een businessplan werken waarin de voordelen van een samenwerking tussen de grondeenheid geconcretiseerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram