vrijdag 15 oktober 2021 10:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 september 2021

Advocate Desiree Croes is erg blij met de keuze van de rechter op het Curaçaose vonnis in de zaak van de twee vrouwen die willen trouwen. Zo schrijft Caribisch Netwerk in een interview met de advocate. Croes zet zich in voor gelijke rechten voor de Arubaanse lhbt+gemeenschap.

Croes geeft aan dat dit het eerste vonnis is waarbij er rekening wordt gehouden met de rechten van lhbt-ers op Curaçao en andere eilanden. Ook vindt zij dat Nederland faalt in het zorgen voor gelijke rechten van burgers in het Koninkrijk. Dat de overheid onderscheid maakt in gelijkheid tussen twee groepen, heterostellen en paren die op hetzelfde geslacht vallen, vindt zij belachelijk.

Op Aruba is sinds één september geregistreerd partnerschap voor paren die op hetzelfde geslacht vallen mogelijk. Daarnaast mogen stellen die getrouwd zijn hun huwelijk inschrijven op Aruba. Zowel de partners als de gehuwelijkte paren hebben nog altijd niet dezelfde rechten als heterostellen.  

Beeld: Facebook Desiree Croes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram