donderdag 18 augustus 2022 18:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 september 2021

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft vrijdag tijdens het Verslag van de Dag herhaald dat van de 151 opgenomen patiënten in het ziekenhuis er 149 niet of niet volledig gevaccineerd waren. Dat is ruim 98 procent van de ziekenhuisopnames in de periode van 22 juli tot en met 15 september.

De zorg voor coronapatiënten in het Curaçao medical center (CMC) kost zo’n 3.000 gulden per dag. De zorg op de intensive care ruim 5.000 gulden. De extra kosten in het CMC zijn sinds 2019 al meer dan 13,5 miljoen gulden.

Gerstenbluth benadrukt het belang van de vaccinaties. Hij roept jongeren tussen de dertien en achttien nogmaals op om zich te vaccineren. “Jongeren kunnen een grote infectiebron zijn en het virus snel verspreiden”, aldus de epidemioloog. Van de ruim 14.000 jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud is minder dan twintig procent volledig gevaccineerd.

Hij legt uit dat ouderen en kwetsbaren zich extra moeten beschermen tegen het virus. Van alle coronabesmettingen was 80,5 procent niet volledig gevaccineerd. “Het vaccin is veilig, beschermt je tegen besmetting en het voorkomt dat je ernstig ziek wordt”, besluit Gerstenbluth.

One comment on “98 procent van coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram