donderdag 18 augustus 2022 19:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid is niet tevreden over de vaccinatiegraad op de zes Caribische eilanden. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Het ministerie zal daarom deze week communicatieadviezen geven aan de betreffende overheden.

In een brief aan de Tweede Kamer over de huidige situatie rond Covid-19 op de eilanden schetst minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een ongunstig beeld. De besmettingen zijn de afgelopen dagen, met uitzondering van Saba en Sint Eustatius, weer gestegen door de deltavariant van het virus. Ook het toerisme en de ‘flink afgeschaalde maatregelen’ spelen volgens De Jonge een belangrijke rol.

Over de vaccinaties is de minister op zichzelf positief. Er zijn ruim 417.500 vaccins gezet op de eilanden. Ondanks de goede start in februari is de vaccinatiegraad niet voldoende. De aanhoudende besmettingen en de druk op de zorg geven voldoende aanleiding voor de communicatieadviezen volgens het ministerie. “VWS dringt er bij de eilanden en de ziekenhuizen op aan om op korte termijn plannen te formuleren hoe de capaciteit van de GGD en de Covid-afdelingen op de middellange en lange termijn gewaarborgd kan worden”.

Ook de ondersteuning van het verplegend personeel uit de Verenigde Staten gaat voorlopig nog door. “De afbouw van het extra zorgpersoneel uit de VS op de CAS-eilanden is tijdelijk gestaakt en deels teruggedraaid om aan de vraag naar ic-verpleegkundigen en –artsen te kunnen voldoen”, aldus het ministerie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram