donderdag 18 augustus 2022 20:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

Curaçao verwelkomde in de maand augustus 30.852 verblijvende toeristen. Dat heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) woensdag bekend gemaakt.

Volgens het CTB wijzen de cijfers erop dat het toerisme op Curaçao weer in de lift zit. In augustus 2019 bezochten ruim 38.000 toeristen het eiland. Het Curaçao North Sea Jazz Festival zorgde dat jaar voor een hoog aantal bezoekers.

20.107 Nederlandse bezoekers verbleven in augustus op Curaçao, de tweede achtereenvolgende maand dat er meer dan 20.000 toeristen uit Nederland op het eiland verbleven.

Verder ontving Curaçao 1.056 bezoekers uit Duitsland en 482 bezoekers uit België. Zestig procent van de Europese bezoekers verbleef in resort hotels. Zeventig procent van de 4.349 Amerikanen die het eiland bezochten verbleef in resort hotels.

Elf cruiseschepen meerden aan op Curaçao met in totaal 11.850 bezoekers aan boord.

 “Met meer dan 30.000 aankomsten voor verblijf in augustus, is er nu een groot momentum in ons herstel van het toerisme. Mede dankzij goede samenwerkingen met onze lokale stakeholders en met onze internationale partners in onze belangrijkste markten. Op jaarbasis zijn we bijna gelijk met de aankomsten in 2020 en als deze trend zich voortzet, zullen we binnen enkele dagen een positieve groei hebben in 2020", aldus CTB-CEO Paul Pennicook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram