woensdag 31 mei 2023 00:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Anne Schoonderwoert
|
16 september 2021

De regering van Sint Maarten wil binnenkort een werkloosheid verzekeringsfonds oprichten. Dat heeft gouverneur Eugene Holiday dinsdag bekendgemaakt tijdens zijn toespraak bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar.

Het fonds zal volgens de gouverneur dienen als noodinstrument om economische schokken in de toekomst op te vangen. De regering zal zich ondertussen focussen op het flexibeler maken van de arbeidsmarkt en tegelijkertijd zorgen voor zekerheid voor werknemers.

Veel mensen raakten werkloos na bedrijfssluitingen als gevolg van de coronapandemie. “Het belangrijkste doel voor de toekomst is het opbouwen van veerkracht, waaronder het werkloosheidsfonds en het bevorderen van de inzetbaarheid in belangrijke sectoren van de beroepsbevolking”, aldus Holiday.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram