donderdag 18 augustus 2022 19:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

De inmiddels beruchte politiecontrole op het Marnix College Cas Cora is intussen een week geleden. Zoals bekend zou de politiecontrole op een weinig fraaie wijze zijn verlopen, waaronder het naakt laten bukken van minderjarigen en verbale aanvallen richting een aantal leerlingen. Zoals tevens bekend is de Landsrecherche belast met het onderzoek.

Waarnemend hoofdcommissaris van politie, Raymond Ellis, verklaart tegenover de Extra dat er op dit moment nog geen nieuwe informatie beschikbaar is. Het onderzoek loopt nog. Ondertussen blijven de zes agenten, vijf mannen en een vrouw, op non-actief.

Zodra het onderzoek afgerond is, zal de miinister van Jusitie, Gilmar 'Pik' Pisas, op de hoogte gebracht worden, daarna zal het beleidsteam van de politie de resultaten te horen krijgen. Op basis hiervan zal dan besloten worden of disciplinaire maatregelen nodig zijn en in welke vorm.

Ook de Ombudsman pleit in een brief aan Pisas voor snelle uitkomsten van het onderzoek. Er dienen volgens de Ombudsman maatregelen genomen te worden tegen degenen die verantwoordelijkheid voor het onderzoek dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram