zondag 3 juli 2022 22:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

Uit de begroting van het Curaçao Medical Center (CMC) blijkt dat er per maand een tekort van vijf miljoen gulden ontstaat. Dat maakte minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga (MFK) donderdag tijdens een persconferentie bekend.

Het ziekenhuis heeft een brief gestuurd naar de regering met de vraag om hulp. Pietersz-Janga benadrukt dat de regering erg bezorgd is over de tekorten en dat er een werkgroep is samengesteld om de kosten structureel terug te brengen.

Er wordt momenteel 550 miljoen gulden besteed aan de gezondheidszorg, waarvan 200 miljoen voor het CMC en 20 tot 25 miljoen voor het Adventziekenhuis.

Sinds het begin de coronapandemie is er 4.8 miljoen gulden naar het CMC gegaan. Volgens de minister heeft de overheid verder op andere manieren bijgedragen aan de begroting van het ziekenhuis. Daarnaast heeft het CMC ook 1.9 miljoen gulden extra ontvangen.

“Er zal nu een zorgautoriteit moeten komen die te tekorten gaat oppakken”, aldus de minister. “De regering zal zoveel mogelijk proberen te helpen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram