dinsdag 16 augustus 2022 03:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

Bij de onderhandelingen die CORC heeft met de regering en Refineria di Kòrsou moeten er met erg veel verschillende aspecten rekening gehouden worden, hieronder vallen bijvoorbeeld vergunningen, toestemmingen en investeringen. Dat kwam woensdag naar voren tijdens een presentatie in het parlement.

Volgens Manoel Hussein de Silva de Freitas, directeur van CORC, zullen er op het moment dat het definitieve akkoord getekend is meteen een aantal grote investeringen gedaan worden. Hieronder vallen onder andere het herstel van de raffinaderij binnen zes tot negen maanden en het plaatsen van een gas installatie.

CORC zal zich volledig wijden aan het project en bijbehorende investeringen. Naast het herstel en plaatsen van nieuwe installaties, zal CORC zich ook gaan bezighouden met het verbeteren van de kwaliteit en het volume van de producten.

De verwachting is dat er ruim één miljard geïnvesteerd zal gaan worden.

Waar wel rekening mee gehouden moet worden is de 'overlast vergunning', die in december 2024 verloopt. Mocht deze niet vernieuwd (kunnen) worden, dan is de kans groot dat de raffinaderij alsnog haar deuren moet sluiten.

De Freitas geeft aan dat het team van CORC een analyse gedaan heeft samen met de regering en dat er een akkoord bereikt is waarin CORC zich kan vinden. Nu kan de volgende fase van het traject gestart worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram