dinsdag 16 augustus 2022 02:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 september 2021

Curaçao telt dit jaar aanzienlijk minder moorden dan in 2020. Dat meldde plaatsvervangend korpschef Raymond Ellis bij Nos Pais. In 2021 zijn er tot nu toe vier personen slachtoffer geworden van een moord op het eiland.

In 2020 registreerde het Korps Politie Curaçao (KPC) dertien moorden, het laagste aantal van de afgelopen zeventien jaar. Er werden vorig jaar 22 personen aangehouden voor moord. Het percentage van opgeloste zaken bedroeg 67 procent. In 2021 ligt dit percentage tot nu toe op honderd procent.

Het aantal woninginbraken is daarentegen flink gestegen. De politie heeft veel mankracht ingezet op gewapende overvallen en autodiefstallen. Volgens Ellis werpen de maatregelen tegen de grote hoeveelheid inbraken op Bandariba zijn vruchten af. “De laatste tijd zijn er veel aanhoudingen geweest voor delicten die in Montaña zijn gepleegd. Bovendien zullen er veel meer aanhoudingen volgen”.

Bij deze cijfers is de moordzaak van de man die dinsdag in een put in Brievengat is gevonden niet meegeteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram