dinsdag 16 augustus 2022 03:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2021

Voor enkele leerlingen van het VSBO is het niet mogelijk door te stromen naar een studierichting in het middelbaar beroepsonderwijs (sbo). Volgens Statenlid Gilbert ‘Gibi’ Doran (MFK) kunnen de VSBO-leerlingen niet automatisch doorstromen naar de studierichting ondernemingsmanagement op de school Nilda Pinto. De groep zou te klein zijn.

Veel leerlingen die de theoretische kadergerichte leerweg (tkl) hebben afgerond, willen vooral leren hoe ze een eigen onderneming kunnen opzetten. De groep moet minimaal uit zeventien studenten bestaand. Het zijn telkens rond de tien of twaalf personen, meldt het Statenlid.

Om tot een oplossing te komen hebben bezorgde ouders de Dienst Openbare Scholen (DOS) benaderd. Robert Carlo, DOS-directeur geeft aan dat het probleem al is aangekaart bij de minister.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram