dinsdag 5 juli 2022 20:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2021

Tijdens de opening van het nieuwe parlementaire jaar werd gisteren wederom duidelijk welk effect Covid-19 heeft op het leven van de Curaçao bevolking. Dat bleek uit de toespraak van gouverneur Lucille George-Wout.

"Sinds 2020 is alles veranderd. Dingen die vroeger een groot feest waren, hebben nu een sober karakter of worden volledig gecanceld. De Covid-19-pandemie heeft op iedereen een grote invloed; mensen zijn hun baan kwijtgeraakt, ze zijn ziek geworden of zijn zelfs gestorven. Maar de pandemie heeft ook laten zien hoe veerkrachtig en vasthoudend de Curaçaose bevolking is." Dat zei George-Wout namens de regering.

De nieuwe regering wil volgens de gouverneur de bevolking laten zien dat ook zij deze veerkracht en vasthoudendheid bezitten, "Door hard te werken en de juiste samenwerkingsverbanden te vormen. COHO, dat 13 augustus geaccordeerd werd, is een voorbeeld van een goede start", aldus George-Wout.

De regering werkt aan de ontwikkelingen van een herstelplan. "Een plan dat zal moeten gaan dienen als kompas voor alle facetten van het leven. Om er voor te zorgen dat iedereen zich verder ontwikkeld naar een hoger niveau, onder andere op financieel en sociaal gebied en uiteraard ook wat betreft gezondheid", zei de gouverneur.

"Er is tijd genoeg verspild. Nu is het tijd voor actie", aldus de nieuwe regering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram