maandag 5 december 2022 03:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2021

De 22 jarige rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging tot doodslag en overtreding van de Vuurwapenverordening. Op 28 februari heeft hij geprobeerd een man van het leven te beroven.

Het schietincident vond op de Caracasbaaiweg plaats bij truk’i pan ‘Fridays’. Nadat de kogel is verwijderd, heeft het slachtoffer diezelfde avond tegen het advies van de artsen in het ziekenhuis verlaten.

Jetten is al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Zijn advocaat wil dat Jetten vrijgesproken wordt omdat de camerabeelden te onduidelijk zijn. Ook is niet bewezen dat de quad waarop Jetten reed, op zijn naam staat.

Het oordeel van de rechter is anders. De straatbelichting was voldoende om de beelden te herkennen, de kledij van de man zou overeenkomen met de kleren die Jetten die avond droeg, net zoals het postuur van de man en de geschatte leeftijd.

Bij de aanhouding van Jetten in een andere strafzaak is een telefoon in beslag genomen. De foto’s en beeldopnames van deze telefoon ondersteunen de camerabeelden. De telefoon is van Jetten, blijkt uit de foto’s en video’s op het toestel. Er staat op het toestel een filmpje vlak voor het schietincident, waar hij dezelfde kleren droeg. Ook is het vuurwapen te zien.

Jetten zou de quad hebben ondergebracht bij een vriend. Uit voorzorg voor een huisonderzoek.

Beeld: Instagram Jetten
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram