maandag 11 september 2023 20:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 september 2021

In de maanden juni, juli en augustus zijn er meer belastingen geïnd dan was begroot voor 2021.

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) heeft ervoor gezorgd dat door verschillende maatregelen de achterstallige belastingvorderingen werden geïnd. De begroting van Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) was ruim, waardoor er meer medewerkers werden aangenomen. Zij hielpen mee bij controles bij bedrijven om de omzetbelasting (OB) te betalen. Het doel is om de inning efficiënter te laten plaatsvinden. Om versneld achterstanden te ontvangen zijn er kortingen gegeven op te betalen belastingschulden. Een omstreden maatregel die schijnbaar wel effect heeft gehad.

Ook de toename in het toerisme heeft voor een toename aan belastinginkomsten gezorgd. De overheid ontving in juli 36.8 miljoen gulden en in augustus 38.8 miljoen aan OB, alhoewel er 30.1 miljoen was begroot.

Verder wordt er meer loonbelasting betaald, omdat er meer werkgelegenheid is. In de begroting werd in juli 30.7 miljoen begroot, maar dit kwam uit op 38 miljoen. Ook voor de hoeveelheid winstbelasting die binnenkwam, was juli een gunstige maand. Er werd 6.2 miljoen begroot, maar dit werd uiteindelijk 10.7 miljoen.

De reguliere dienst sluit voorlopig jaarlijks op een tekort van 721.4 miljoen, meldt de Financiële Management Rapportage (FMR) van het ministerie. Dit jaar wordt er uitgegaan van 1.167 miljoen aan belastingopbrengsten. In 2022 moet er maandelijks gemiddeld 97 miljoen aan belastingen opgehaald worden om een hoger tekort te voorkomen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram