woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Er wordt veel gespeculeerd over het bestaan van een namenlijst van leerlingen van het Marnix College. Middels deze lijst zou de politie hebben besloten wie te controleren en wie niet. Wat iedereen zich volgens ochtendkrant Extra nu vooral afvraagt, is of het schoolhoofd wist van de lijst, wie de lijst gemaakt heeft, wie op de lijst staat en hoe er geselecteerd werd.

Wat we ons, volgens onder andere Extra, allemaal veel meer zouden moeten afvragen, is hoe het uberhaupt mogelijk geweest is dat er zonder nadenken besloten is om minderjarige leerlingen te strippen van hun kleding en naakt te laten bukken in bijzijn van meerdere politieagenten en medeleerlingen.

Of er een lijst was of niet, wiens naam erop stond en of diegene verdacht was van bewapend zijn of drugs bezit. Het maakt volgens Extra allemaal niet uit. Het belangijkste is dat er voorbij gegaan is aan het feit dat minderjarige kinderen gedwongen zijn zich compleet uit te kleden voor vreemden, waarbij feitelijk dus voorbij gegaan is aan het recht op lichamelijke integriteit.

Het onderzoek naar de situatie loopt en hoeft volgens Extra niet lang te duren. Het onderzoek moet afgerond worden met meteen daarop volgend maatregelen. Degenen die nu beschermd moeten worden, zijn niet de agenten, want zij kennen de wet en zijn dus volledig verantwoordelijk. De kinderen die onrecht zijn aangedaan, die moeten nu beschermd worden.