vrijdag 17 september 2021 16:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 september 2021

Notaris Johnny Kleinmoedig heeft zich maandagochtend voor gevangenneming gemeld bij de gevangenis Sentro Di Detenshon I Korekshon Korsou (SDKK). Daar wordt hij tijdelijk in de vreemdelingenbarakken vastgehouden, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Afgelopen vrijdag werd Kleinmoedig schuldig bevonden aan verduistering van 1,4 miljoen gulden. Volgens de notaris zelf ging het om geld dat geen bestemming meer had. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft echter aan dat het geld alsnog teruggestort had moeten worden naar de rechtmatige eigenaars.

Uit onderzoek van de Landsrecherche, in samenwerking met de Belastingdienst, is volgens het OM gebleken dat de derdengeldrekening al jarenlang als een soort interne bank voor privédoeleinden is gebruikt.

Kleinmoedig werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden en de ontzegging uit het ambt voor een periode van vijf jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram