woensdag 26 januari 2022 20:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 september 2021

Wie de openbare aanbesteding van het parkeerbeheer in de binnenstad van Curaçao heeft gewonnen, wordt deze week bekendgemaakt. Dat heeft minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Plannen aan Antilliaans Dagblad laten weten.

Downtown Management Organization (DMO) gaf vorige week een presentatie aan het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) over het parkeerbeleid in de stad. DMO en Sosiedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO) vormen samen één van de bieders voor het parkeerbeleid. Andere partijen zijn Parking Authority Curaçao (PAC) van Enrique Ribeiro en Securitas Antias. 

Volgens Marco Cheis van DMO is het parkeergebied in de stad momenteel een chaos. “Sinds PAC ermee gestopt is, is er vanaf acht uur ’s ochtends al geen parkeerplaats meer te krijgen. Er zijn geen regels en er is kortom geen beheer.”

Cooper heeft geen stukken ontvangen van de commissie die zich over het beheer buigt. “Achteraf ben ik dankbaar dat ik ontwetend ben gebleven, zodat het proces zo objectief mogelijk heeft kunnen plaatsvinden”, aldus de minister. De commissie heeft aangegeven een winnaar te hebben gekozen en zal de uitkomst deze week bekendmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram