donderdag 18 augustus 2022 02:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 september 2021

Ondanks bedreigingen over het 'in elkaar slaan' van een aantal docenten als huidig directeur van VPCO, Maghalie van der Bunt-George, niet zou terugtreden, zal het Marnix College vanmorgen gewoon zijn deuren weer openen.

De school was een aantal dagen dicht, nadat de politie een controle hield die niet volgens de richtlijnen verliep. Leerlingen moesten zich uitkleden en voorover bukken op zoek naar drugs. Daarover ontstond veel ophef.

Het plan zou zijn om de lessen vandaag te starten met een speech van minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn. Er zullen tevens woordvoerders van de politie aanwezig zijn en verschillende instanties die onder andere slachtofferhulp bieden. Het zal een korte schooldag zijn, want om half elf mogen de leerlingen alweer naar huis.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat de zes betrokken politieagenten op non-actief gesteld zijn; zij hebben een verbod op het binnentreden van alle faciliteiten van het politiekorps. Minister van Justitie Gilmar 'Pik' Pisas heeft tevens aangekondigd dat de Landsrecherche het onderzoek tegen de agenten zal uitvoeren.

De hoop is dat het onderzoek niet te lang zal duren, zodat er zo snel mogelijk helderheid komt omtrent het gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram