vrijdag 29 september 2023 04:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 september 2021

De Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) werd in januari dit jaar al gewaarschuwd voor een mogelijke infiltratie van hun systemen, een zogenaamde cyberattack. Dat er een waarschwing was gegeven door Interpol, werd pas na de cyberattack bekend, aldus ochtendkrant Extra.

Zoals eerder al gemeld, werd CBCS 5 september jongstleden slachtoffer van een cyberattack. Tot op heden kwam er weinig informatie over naar buiten.

Inmiddels bemoeit Interpol zich met de cyberaanval nadat bekend werd dat belangrijke informatie gelekt werd. Er wordt gespeculeerd dat de cyberattack van deze maand is uitgevoerd door Russische hackers. Violgens CBCS is geen belangrijke informatie naar buiten gekomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram