donderdag 18 augustus 2022 03:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 september 2021

De wet dat er op Curaçao alleen een huwelijk kan plaatsvinden tussen een man en een vrouw is in strijd met het gelijksbeginsel, dat blijkt uit het vonnis van de rechter van vandaag. De regel staat vast in het burgerlijk wetboek.

Ook is het in strijd met het discriminatieverbod in de Staatsregeling van Curaçao. Totdat er geen alternatief is, zoals geregistreerd partnerschap, mag een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht niet geweigerd worden, aldus de rechter.

De stichting Human Rights Caribbean heeft de zaak aangespannen. De rechter heeft de opdracht gegeven aan de Staten en de Curaçaose regering om passende maatregelen te nemen om de ongeoorloofde discriminatie op te heffen.

Op plekken als Colombia, Bonaire, Florida en Mexico is een huwelijk met hetzelfde geslacht al wel mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram