zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De grenzen tussen Venezuela en Aruba blijven nog voor zeker drie maanden dicht. Dit heeft de Arubaanse regering besloten.

In februari 2019 sloot Aruba de grenzen met Venezuela. Het regime in Caracas wilde datzelfde jaar in mei de grenzen weer open, maar Aruba ging daar niet in mee. Aanvankelijk werd er een sluiting van een maand afgekondigd, maar als snel volgde steeds een verlening van drie maanden.

Volgens Evelyn Wever-Croes, minister-president, is Aruba nog onvoldoende voorbereid op een mogelijke toestroom van Venezolaanse burgers en blijft de grens dicht.

Het coronavirus is ook een factor. De Arubaanse regering wil eerst een goed beeld van hoe de Venezolaanse regering omgaat met deze crisis, voordat de grens opengaat. Op tien december wordt er opnieuw bekeken of langere sluiting van de grenzen nodig is.